Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nye arbejdspladser i velfærdsteknologi

Odense bliver hjemsted for sekretariatet for et nyt dansk Sundheds- og Velfærdskonsortium
23. MAJ 2012 6.08

ODENSE: Sekretariatet for Sundheds- og Velfærdskonsortiet placeres i Odense og bliver dermed en del af Danmarks største koncentration af aktører inden for velfærdsteknologi. Det oplyser kommunen.

Konsortiet har til formål at markedsføre danske kompetencer indenfor sundheds- og velfærdsløsninger internationalt.

Odense Kommune har de seneste år samarbejdet tæt med Syddansk Universitet, Region Syddanmark og en række private aktører med henblik på at samle velfærds- og sundhedsteknologiske initiativer i Odense. Sundheds- og Velfærdskonsortiet vil være det seneste skud på stammen, men bestemt ikke det sidste.

Nye arbejdspladser
- Vi er i fuld gang med at etablere Campus Odense, som bliver et område hvor sundheds- og velfærdsteknologi bliver kodeord. Området vil huse det nye universitetshospital, et nyt sundhedsfagligt fakultet og Danmarks største forskerpark, Cortex Park. Det vil skabe en unik synergi mellem forskning, produktion og praksis, og vi forventer, at området vil skabe 4-6.000 nye arbejdspladser i de kommende 10-15 år, siger borgmester Anker Boye (S).

Foruden sekretariatet for Sundheds- og velfærdskonsortiet er bl.a. Region Syddanmarks testcenter for sygehusene, den nationale erhvervsklynge Welfare Tech, Teknologisk Institut med Center for Robotteknologi og samt en række private virksomheder placeret i Odense.

bi