dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Ny plan for Kolding Havn klar efter turbulensen for to år siden
Kolding Havn, hvor der nu er enighed mellem havnens bestyrelse og kommunen om fremtidsplanen.
Foto: Lars Laursen, Ritzau Scanpix

Ny plan for Kolding Havn klar efter turbulensen for to år siden

Fodslag mellem kommune og havn. To risikovirksomheder er indstillede på at flytte.
10. NOV 2020 7.49

KOLDING: I november 2018 annoncerede Kolding Kommune en definitiv plan for havnen og dens virksomheder. Planen var at flytte al industri i løbet af de kommende 25 år for at give plads til bolig og rekreative områder.

Planen gav voldsomme reaktioner fra havnevirksomhederne, der ikke følte sig specielt inddraget i den proces, men nu to år efter er der fodslag.

Byrådet og havnens bestyrelse har arbejdet videre med Kolding Havns oplæg til, hvordan man skaber konkret plads til byrådets vision og ønske om "Mere by og Grønnere erhvervshavn", oplyser kommunen.

Lejemål skal flyttes rundt

Samtidig er byrådet på vej med sin ejerstrategi for havnen og en samarbejdsaftale, der skal sætte retningen for havnen, så kommunen bl.a. er med i forhandlingerne om lejeaftalerne på de arealer, der støder op til udviklingsområdet.

Det betyder, at havnen over de næste år vil forsøge at flytte rundt på lejemål, så virksomhederne samles i nogle områder, mens byudviklingen skal ske i andre områder.

To risikovirksomheder har allerede i forbindelse med deres risikogodkendelse i foråret skrevet, at såfremt deres aktiviteter står i vejen for en hensigtsmæssig omdannelse af havnearealerne, vil de aktivt gå ind i en åben og positiv dialog med henblik på at finde en løsning, og eventuelt også et andet sted på havnen.

Når strategien er på plads, skal borgere involveres i foråret 2021. Byudvikling kan være boliger, erhverv, kultur og rekreative områder. 

ka