
Det skal være muligt at dele forældreorlov i LGBT-familier. Det skal være muligt at tildele et nyt personnummer til mindreårige. Og politiet skal have mere viden om hadforbrydelser. Det er nogle af de i alt 39 initiativer, som en ny handlingsplan, der skal styrke LGBT-familiers rettigheder, indeholder.
- LGBT+børn og -unge skal ikke mistrives i skolen, fordi de er sig selv. Vi skal anerkende, at familier kommer i mange former, og vi skal insistere på, at LGBT+ personer har de samme muligheder og trivsel som alle andre. Desværre kan vi se, at det ikke er sådan i dag, og derfor er der i den grad brug for handling. Det gælder både herhjemme og i kampen globalt for LGBT+rettigheder, siger ligestillingsminister Trine Bramsen (S).
LGBT+ er en forkortelse for Lesbian (lesbisk), Gay (homoseksuel mand), Bisexual (biseksuel) og Transgender (transkønnet). Det afsluttende + dækker over, at der er tale om en mangfoldig gruppe af ikke-heteroseksuelle og af personer, der ikke identificerer sig med det køn, de har fået.
Regeringen afsatte sammen med SF, De Radikale, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne i finansloven for i år 24,8 millioner kroner til at finansiere handlingsplanen.
Handlingsplanen fokuserer på børn, unge og LGBT+familier. Blandt andet står der i handlingsplanen, at medfaderskab skal anerkendes i forbindelse med barnets fødsel.
Det betyder, at familier med to fædre ligestilles med familier med to mødre eller med en far og en mor. Sådan er det ikke i dag, men det er et stort flertal i Folketinget med et beslutningsforslag blevet enige om skal ændres.
Med handlingsplanen skal der også sættes ind over for partnervold, seksuelle overgreb og had mod LGBT+personer. Der skal også med en national handlingsplan arbejdes på at eliminere HIV i Danmark.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.