Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Mini-dagpleje, et særligt tilbud til svækkede børn

Ro, pauser og struktur i hverdagen er afgørende for, at børn, der er født for tidligt, trives hos deres dagplejer. Forældre begejstrede for minidagpleje, der netop er etableret i Kolding
17. OKT 2011 14.33

KOLDING: Kommunen har fået seks minidagplejere, der siden 1. august har taget sig af børn med behov for en særlig pædagogisk indsats, ofte fordi de er født for tidligt.

Tidligere var for tidlig fødte børn i Kolding sammen med andre, talte måske for to, men med det resultat at de var utrygge og ofte blev syge, fordi deres immunforsvar er svækket. Hos Else-Marie er der kun to børn, der begge er født for tidligt, så hele dagen kan tilrettelægges efter de to piger. Nu strukturer Else-Marie sin arbejdsdag ned til mindste detalje efter de to børns behov.

Minidagplejen har siden 1. august været tilbud til børn med særlige behov, hvor pasning af barnet sker i hjemlige omgivelser. Alle er i en mindre børnegruppe med minimum af smitterisici, og p.t. er alle 14 pladser fyldt op.

De seks dagplejere er udvalgt, fordi de har speciel interesse eller erfaring med børn, der har behov for særlig pædagogisk indsats. Ofte er det børn, der brug for rolige og ens omgivelser, så minidagplejerne har indrettet legeværelserne uden spraglede farver og uden det er fyldt med legetøj, fordi det kan skræmme børnene.

De seks minidagplejere har mulighed for i dagligdsagen at tale med fysioterapeut, ergoterapeut, talepædagog, og sygehuset er blevet en fast samarbejdspartnere.

- Alle seks minidagplejere er meget fleksible, hvor ferie og fridage indrettes efter forældrene, så vi forsøger at undgå gæstepleje. Dermed er smitterisikoen for børn med nedsat immunforsvar også mindre, siger Pia Østergaard Hansen, den ene af de to dagplejekonsulenter i Kolding Kommune, der har særlig fokus på for tidligt fødte børn.

mou