dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Mariagerfjord stemmer vindmøller ud af lokalplan

Området Als Enge var udpeget som potentielt område til landvindmøller, men er nu taget ud af lokalplanen igen, efter stor lokal protest mod vindmøller.
27. NOV 2020 13.59

Mariagerfjord Kommune har et ønske om at være dækket 100 pct. af vedvarende energi i 2050, men byrådet har 26. november besluttet at tage Als Enge ud af kommuneplanen som et potentielt vindmølleområde. 

Området blev udpeget som et potentielt område i 2016, og Eurowind har anmodet om at opføre en række vindmøller i området. Eurowind har søgt om at opstille enten otte vindmøller med en højde på 180 meter eller ti vindmøller af 150 meter højde. Derudover har Eurowind søgt om ligeledes at etablere solceller i området. 

Men det bliver ikke til noget, da et klart flertal bestående af Socialdemokratiet, De Konservative, DF og Venstre med 26 stemmer mod tre stemmer fra De Radikale, SF og et enkelt V-medlem. 

SF's Peder Larsen advarede mod at droppe området, da det ellers vil blive yderst svært for kommunen at leve op til sit krav om 100 pct. vedvarende energi i 2050. 

Borgermodstand med kage

Med beslutningen har byrådet dog valgt at tilgodese de borgere, der ikke ønsker vindmøller i Als Enge, hvor omkring 140 borgere havde indgivet høringssvar om frygt for støj, skyggekast og negative konsekvenser på for landskabet, naturen, tursime og ejendomsværdierne. 

30-40 vindmøllemodstandere var mødt op udenfor byrådet, og de fejrede beslutningen med både kage, klapsalver og champagne, skriver Nordjyske.

- Der er ingen pladser tilbage til vindmøller i Mariagerfjord Kommune, når vi ser på vores planlæggeres kort. Eneste mulighed er, at projektmager køber alle huse i et bestemt område, sagde borgmester Mogens Jespersen (V).