lldsjæle bag kunstværk

21. SEP 2011 6.14

Takket være en flok ildsjæle har Trekantområdet vundet et stort kunstværk til 1,2 millioner kroner. Ønsket om mere samarbejde og interesse for hinanden i området har drevet de energiske mennesker

Ildsjæle i Trekantområdet har via hjemmeside, netværk og hårdt arbejde formået at få ikke mindre end 353 kommentarer og 831 thumps up på DR.dk fra engagerede borgere i Trekantområdet. Borgere, der alle ønsker mere fællesskab og samarbejde imellem de seks kommuner, som danner Trekantområdet og derfor bakker op om et symbolsk kunstværk. Med den masive opbakning og en god indstilling til DR fra ildsjælene er Trekantområdet valgt foran 1200 andre finalister i landet til at få et kunstværk til 1,6 millioner kroner.

- Jeg brænder helt vildt for Trekantområdet og har ofte været frustreret over hvor lidt samarbejde, der er på tværs. Vi sidder og gør mange ting hver især fremfor at gøre det sammen blandt andet i forhold til erhvervslivet og turisme, siger Merete Due Paarup, der er en af ildsjælene.

Det var da også ildsjælenes ønske om samarbejde, fællesskab og innovation mellem de seks kommuner, der tændte dommerne. Trekantområdet er den eneste af de tre vindere af konkurencen, der består af flere kommuner.

- Jeg håber kunstprojektet kan være katalysator for, at vi bliver bedre til at skabe synergi i området fremfor at sidde og arbejde for hver vores ting. Her er der ingen, der har særinteresser, som det ellers så ofte er i Trekant-samarbejde. Det er noget, vi kan være fælles om, siger Merete Paarup, der til daglig er leder af reklameburauet ImageConsult i Jordrup og fortsætter:

- Vi har fået mange henvendelser fra mange borgere. Det har været helt fantastisk.

Ildsjælene har sammen med DR´s kunstekspert udvalgt tre kunstnere, der i øjeblikket arbejder på et bud på et kunstværk. Vinder-værket skal stå synligt ved motorvej E20, hvor den deler sig mod nord og syd, når man

kommer kørende fra Lillebælt. Den 2. oktober præsenterer de tre kunstnere deres værker, og den 27. oktober kåres den endelige vinder af projektet ved en stor folkefest, hvor DR sender direkte.

Fakta:

Konkurrencen "Vores Kunst" er skabt i samarbejde mellem Statens Kunstråd, Statens Kunstfond og DR. Målet er at inspirere og engagere danskerne i den kunst, der omgiver dem. Der er tre vindere af konkurrencen: Trekantområdet, Hjallerup og Ærøfærgen.
Trekantområdet har udvalgt tre kunstnere til at komme med hver deres bud på et kunstværk. Kunstnerne er henholdsvis kunstneren Kirstine Roepstorff fra Berlin, Nils Erik Gjerdevik fra København og Erik Heide fra Mors.
Trekantområdet Danmark støtter projektet med 400.000 kroner og en folkefest.

Vigtige datoer for "Vores kunst":

2. oktober: De tre udvalgte kunstnere præsenterer her deres bud på et kunstværk til Trekantområdet og en af kunstnerne fravælges denne dag af dommerpanelet, der består af ildsjælene.

6.oktober: Ildsjælene bag "Vores Kunst" afholder kampagnedag i Trekantområdet. Iklædt kedeldragter og bevæbnet med skilte og bannere vil de komme rundt i alle kommunerne i Trekantområdet i en bus og reklamere for projektet og ikke mindst få så mange borgere som muligt til at bakke op om festen den 27.oktober, hvor det endelige kunstværk skal vælges, og DR sender direkte.

27. oktober: Folkefest i Messe C i Fredericia, (tidligere Fredericia Messecenter) fra klokken 18.00 til 21.00. Alle er velkomne. Der vil være underholdning med sang, musik og teater fra Trekantområdet, og alle opfordres til at møde op og være med til at give deres stemme på det kunstværk, de mener bør vinde. Nærmere program følger og information om, hvor der kan købes billetter til aftenen.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev