Letlæst håndbog i omstillingsparathed

ANMELDELSE HR konsulenterne skal være skarpere og mere professionelle end nogensinde, og nu får de en håndbog
24. JUN 2011 6.00

Af Jørgen Bartholdy

Lene Bredahl: Håndbog for HR konsulenter
243 sider. ISBN 978-87-993802-0-6
Pris: Kr. 228 inkl. moms + evt. forsendelse

Kravene om forandringsparathed formelig vælter ind over kommunerne i disse år. Ikke så snart er der gennemført en omfattende kommunalreform, førend hele områder fjernes fra kommunerne igen, og samles i nye regionale centre. Alt dette kommer oveni den almindelige udvikling, hvor besparelses- og effektiviseringskrav hagler ned over de ulykkelige i galejens dyb. Samtidig sker det hele i et tempo, som nye teknologiske landvindinger - der ellers skulle lette trækket i årerne lidt - ikke kan følge trop med.

Ingen tvivl. Der er akut og konstant behov forandringer, nytænkning og dermed omstillingsparathed hos de ansatte. Det betyder igen HR konsulenter, men også de skal selvfølgelig være skarpere og mere professionelle end nogensinde.

Mange praktiske detaljer
Det hjælper Lene Bredahl dem til i denne letlæste og meget praktisk orienterede håndbog, som bygger på personlige erfaringer fra branchen, og Bredahl har da også selv mange års erfaring som udviklingskonsulent bag sig. Hun er i dag er partner i firmaet Bredahl & Schroll Aps og har en bred uddannelsesmæssig baggrund, der mere end strejfer NLP.

Bogen kommer sig godt rundt om emnet. Først fokuserer forfatteren på konsulenten selv og især på de mange forskellige roller, han eller hun skal håndtere, men hun beskriver også forskellene mellem at fungere som ekstern eller intern konsulent. Derefter går hun videre til relativt detaljeret at beskrive de forskellige faser i konsulentarbejdet fra det første kundemøde og indtil hele forløbet evalueres.

Her er bogen fyldt med praktiske detaljer, som f.eks. forslag til kontrakter eller en beskrivelse af etiske regler og regler for ganske almindelig god opførsel i forbindelse med at besøge en virksomhed. Mange af dem er helt generelle, og gyldige også for konsulenter udenfor HR området.

I handskerummet på en BMW
Bredahl trækker på mange forskellige kilder, flere af dem fra området udenfor den etablerede videnskab, men hendes målgruppe skal jo også stå overfor et almindeligt publikum, hvor det ind i mellem er de hurtige bemærkninger og kvikke metaforer, der sælger budskabet.

Bredahl skriver rask og ligefremt, og den direkte og umiddelbare nyttevirkning er i højsædet. Refleksioner og teoretiske overvejelser er der ikke plads til, så det må man søge andre steder. Det er en kontant og brugbar håndbog i et  lidt smart kaospilotagtigt lay-out med mange utydelige, rastede s/h illustrationer, der ser godt ud uden rigtigt at tilføre teksten noget. Bogen kan både læses ud i en køre eller konsulteres i særlige situationer. Bogen er udstyret med litteraturliste og et meget detaljeret stikordsregister, og det er en stor hjælp, når man skal finde frem til de mange råd, der gives og oplysninger der bringes.

Det er både selvstændige og ansatte HR konsulenter, der er målgruppen for bogen, men den kan også gøre nytte hos andre, og vil generelt ligge fint i handskerummet i enhver virksomhedskonsulents BMW.

 

Borgerservice- og bibliotekschef i Skanderborg, Jørgen Bartholdy

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev