LA stiller nu med viceborgmester som regions-spids
Han har siddet i byrådet i Slagelse i snart to perioder, og stiller ved KV21 op som menig, ikke spids: Villum Christensen.
Foto: Nils Christian Vilmann

LA stiller nu med viceborgmester som regions-spids

KV21-nyheder fra Liberal Alliance i Region Sjælland, Holbæk og Slagelse, hvor Villum Christensen ikke længere vil være spids.
11. JUN 2021 11.55

TEMA: KV21

Viceborgmester i Slagelse Villum Christensen (LA) er valgt som ny spidskandidat for partiet i Region Sjælland, oplyser sn.dk. Dermed afløser han på den plads regionsrådsmedlem Egon Bo, der var spids ved KV13 og KV17 og sidste år skiftede parti til De Konservative, så LA dermed ikke for tiden er repræsenteret i regionsrådet.

Villum Christensen stiller op igen til byrådet i Slagelse, men ikke som spids denne gang, siger han til DK Nyt. Ny spids er ifølge nyvalgt lokalformand Jonas Nielsen blevet Marcus Techow Danielsson, der ikke har stillet op tidligere.

I august vælger partiet resten af sine kandidater til byrådet, hvor Villum Christensen sidder på LA's plads. Han har været spids siden KV09, hvor partiet for første gang stillede op i Slagelse. I byrådet kom LA dog først ved KV13, hvor begge tvillinger Troels og Villum Christensen kom ind.

I Holbæk er der nu en opstillingsliste med otte navne og selvstændig i tøjbranchen Ann-Louise Petersen som ny spids, oplyser sn.dk. Ved KV17 stod hun som nummer ni og fik med 125 tredjeflest stemmer i LA. 

Partiet mistede tidligere i år sine to medlemmer i byrådet, da tidligere spids Søren Stavnskær og Christian Ahlefeldt-Laurvig valgte at vende tilbage til Venstre, hvor de også var medlemmer, før de skiftede til Liberal Alliance.