DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Kun få smittede går i isolation på coronahotel

Eksperter er bekymrede over, hvor få der tager imod kommunernes tilbud.
19. JAN 2021 9.48
TEMA: Corona

Siden sidste sommer har danskere med covid-19 haft mulighed for at gå i isolation på hoteller og vandrerhjem, som landets kommuner har stillet til rådighed. Men der har været langt mellem dem, der har benyttet tilbuddet.

1.712 smittede indkvarterede sig sidste år på et coronahotel, skriver Politiken. Det svarer til 9,5 promille. Eller lidt under en ud af 100 smittede.

Avisen har modtaget opgørelsen fra Sundhedsministeriet, som har samlet kommunernes indberetninger.

Tallene bekymrer flere eksperter.

- Kun en lille del af befolkningen, den mest velstående del, har rimelige muligheder for at gå i effektiv selvisolation. De nye initiativer til testning og opsporing af de smittede og deres kontakter er helt nytteløse, hvis ikke de positive ender i isolation, siger professor i epidemiologi Thorkild Sørensen fra Københavns Universitet til Politiken.

Også afdelingslæge Christian Wejse på infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital ærgrer sig over, at ikke flere isolerer sig på hotellerne.

- Det er klart, at husstanden er den mest udbredte smittevej, fordi vi er tæt sammen i hjemmet, siger han til Politiken.

Gratis måltider uden effekt

Måltiderne på coronahotellerne blev gjort gratis 1. december i håb om, at det ville tiltrække flere danskere. Men det har ifølge Sundhedsministeriets opgørelse ikke gjort nogen særlig forskel.

Både De Radikale og Enhedslisten siger til Politiken, at der skal gives mere information om muligheden for at gå i isolation på hotel.

Partierne forventer dog, at flere vil blive opmærksomme på tilbuddet, efter at det er blevet muligt at inddrage kommunerne i smitteopsporingen. Dermed kan de tage kontakt til de smittede og oplyse om hotellerne.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der styrer opsporingen.

Ritzau