KL vil have kommuner til at fremrykke betalinger

13. MAR 2020 14.05
TEMA: Corona

Hvis det er muligt, kan kommuner bruge kassebeholdningen til at fremrykke betalinger til leverandører. Det kan være en hjælpende hånd til virksomheder, der er ramt af nedgang på grund af corona-udbruddet, skriver Danske Kommuner.

De kommuner, der har mulighed for det, opfordres til at overveje, om de kan bruge deres kassebeholdning til at betale regninger så hurtigt som muligt. Det kan være med til at styrke likviditeten hos leverandørerne og forhåbentlig være med til at afbøde de økonomiske konsekvenser af corona-udbruddet. Det oplyser KL’s formand. Både København og Aarhus er langt fremme med planerne om at fremrykke betalinger for at hjælpe erhvervslivet.

– Vi opfordrer til, at de kommuner, der har mulighed for det, taler med deres leverandører, om de ønsker, at regningerne bliver betalt nu og her. Så vi foreslår en løsning, hvor virksomheder, der har problemer med likviditeten, selv melder ind til kommunerne, siger Jacob Bundsgaard (S), formand for KL.

16. marts: Rubrik rettet fra 'KL vil have kommunerne til at betale forud' til 'KL vil have kommunerne til at fremrykke betalinger'.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt