De kommunale renseanlæg kan ikke fange alle hospitalernes krasse kemikalier og giftstoffer, og det betyder, at fisk og andet liv i vandmiljøet kan blive hormonforstyrret eller på anden måde negativt påvirket. Også mennesker kan få overført resistente bakterier, hvis man for eksempel har små sår på benet, når man bader.
Nu har danske forskere imidlertid udviklet en rensemetode, der minimerer de miljømæssige skader, skriver Politiken. Metoden bruger ozon og aktiv kulbehandling til at efterrense spildevandet for lægemiddelresterne ved kilden - altså på hospitalerne.
- Resultaterne er bedre, end vi havde ventet, siger Torben Knudsen, direktør i Danmarks største spildevandscenter, Lynettefællesskabet, der står bag metoden sammen med Naturstyrelsen, Grundfos og forskningsinstitutionen DHI.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.