dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Holstebro vælger arkitektforslag med 1.000 borger-ideer ombord

Team Vandkunsten vandt arkitektkonkurrencen i Holstebro for udvikling af midtbyen. Opgavebeskrivelsen havde rødder i borgernes ideer for byens udvikling.
8. OKT 2019 16.10

HOLSTEBRO: Det er et 'sammenhængende visionært idékatalog', som Holstebro Kommune valgte fra Team Vandkunsten til udviklingen af bymidten. Det er en særligt stor opgave, da den blandt andet indeholder udviklingen af 70.000 kvadratmeter, når sygehuset rykker ud af byen. 

Inden arkitetsvirksomhederne blev indbudt til at komme med deres forslag, havde kommunen spurgt borgerne, hvad de havde i tankerne for byen. Det gav 1.000 idéer, som arkitektvirksomhederne skulle tage med i deres overvejelser. 450 borgere var ligeledes mødt op til at overvære udnævnelsen af vinderne af arkitetkonkurrencen: 

- Processen med inddragelse af byens borgere, interesseorganisationer og erhvervsliv har været så interessant, at fonde og forskere nu kigger nærmere på, hvad det er vi gør rigtigt her i Holstebro. Borgerinddragelse er vejen frem, og det skal vi fortsætte med, fortæller borgmester H.C. Østerby (S).

Holstebro Kommune, Holstebro Udvikling P/S og Team Vandkunsten skal nu mødes for at omsætte vinderforslaget - og det bedste fra de to andre arkitektforslag - til den kommende udviklingsplan.

- Vi står nu med et bud på, hvordan Holstebro bliver en stærkere by for hele kommunen. Nogle af forslagene skal kommunen sikkert indarbejde i kommuneplanen, og noget vil vi drøfte for måske at justere planlagte projekter. Men langt det meste har en lidt længere tidshorisont og helt andre aktører end kommunen. Vi kan snart tilbyde en plan med sammenhæng og en klar retning for udviklingen, der kan tiltrække flere private aktører, investorer og kunder, men som også skaber fremdrift og mere liv for byens borgere, siger H.C. Østerby.

Holstebro overtager dog først grunden efter sygehuset i 2021, hvorfra areal og bygninger udbydes helt eller delvist. Holstebro Udvikling P/S regner med at præsentere den samlede udviklingsplan i starten af 2020.  

esl