Hillerød vælger 2022-budget med selvbudgettering

Budgetaftale uden skattestigning, som Indenrigsministeriet ellers havde givet lov til.
14. SEP 2021 12.40

TEMA: Budget 2022

HILLERØD: 26 af 27 byrådsmedlemmer i Hillerød står bag årets budgetaftale, der gør sig bemærket ved at afstå fra en skatteforhøjelse, som man ellers havde fået lov til af Indenrigsministeriet. Eneste parti udenfor aftalen er Nye Borgerlige, som dermed har været uden for alle budgetaftaler i hele valgperioden i det eneste byråd, hvor man fik valgt et medlem ved KV21.

Foruden ikke-skatteforhøjelsen skiller budgetaftalen sig ud ved at vælge selvbudgettering i stedet for sikkerheden ved statsgaranteret udskrivningsgrundlag. Sidste år valgte samtlige kommuner ellers at gardere sig med statsgaranteret udskrivningsgrundlag, og samtidig fik de fire, der året før havde valgt selvbudgettering, helt ekstraordinært lov at betale sig fra dristigheden og omgøre deres valg med tilbagevirkende kraft.

Det var under indtryk af corona-usikkerheden, men den gør Hillerød sig nu fri af. En befolkningsprognose med 5.000-6.000 nye indbyggere frem til 2025 rummer en forventet skattegevinst, som selvbudgettering vil sende til kommunekassen i stedet for til statskassen.

Partierne bag budgetaftalen er Socialdemokratiet, Venstre, SF, De Radikale, De Konservative, Enhedslisten og Dansk Folkeparti med som nævnt Nye Borgerlige udenfor. Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt i byrådet 29. september.

 

Se budgetaftalen.