Aktivisterne montererede et 225 kvadratmeter stort HuskMitNavn-værk med teksten 'Boiling' som henvisning til global opvarmning. 
Foto: John Murphy, Greenpeace

Greenpeace-aktivister har forladt olieplatform

De fire Greenpeace-aktivister har efter godt halvandet døgn forladt Dan Bravo-platformen af sikkerhedsmæssige årsager. Inden de forlod platformen har aktivisterne monteret et 225 kvadratmeter HuskMitNavn-værk på helikopterdækket.
20. AUG 2020 8.57

De fire Greenpeace-aktivester, der tirsdag morgen svømmede ud til den ubemandede Dan Bravo-platform i Nordsøen, har forladt platformen i går aftes ca kl 20.

Aktivisterne forlod platformen, da vejrudsigten varslede dårligt vejr, hvilket kunne bringe aktivesterne i fare på paltformen. De forlod derfor platformen med deres ting og svømmede tilbage til Greenpeace-skibet Rainbow Warrior.

Tidligere på dagen havde aktivisterne montereret et 225 kvadratmeter stort HuskMitNavn-værk med teksten 'Boiling' som henvisning til global opvarmning. 

Pressemedarbejder hos Greenpeace Danmark Emma Oehlenschläger betegner aktionen som en succes, da man har fået gjort opmærksom på sin sag og fået opmærksomhed til sagen i medierne. 

Derudover har der været opbakning fra flere kendte personligheder, som blandt andet skuespilleren Jason Momoa, der blandt andet er kendt ffor sin rolle som Khal Drogo i Game of Thrones og fra Aquaman, har doneret en trefork, der spillede en central rolle i filmen Aquaman, hvor den blandt andet kunne styre havet og vejret. Også den amerikanske skuespiller og klimaaktivist Jane Fonda har doneret en rød, strikket hue, hun håber vil holde aktivisterne varme.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job