Esbjerg borgmester:
Greenpeace-aktion 'udsætter både sig selv og andre for store fare'

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) kritiserer Greenpeace-aktivister for deres Dan Bravo-aktion. Tidligere Goldman Sachs-finansmand tilbyder at betale juridiske regninger for aktivisterne.
19. AUG 2020 14.54

'Det hører ingen steder hjemme, at aktivisterne fra Greenpeace udsætter både sig selv og andre for stor fare, og dermed er skyld i at Total stopper deres lovlige produktion i Nordsøen,' skriver Esbjerg borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) i et indlæg på LinkedIn

Borgmesteren deltog tidligere på dagen i en P1-debat med blandt andre Hele Hagel fra netop Greenpeace og Martin Næsby, direktør for Dansk Olie og Gas. 

Tirsdag morgen svømmede fire Greenpeace-aktivister fra Greenpeace-skibet Rainbow Warrior ud til Dan Bravo-platformen i Nordsøen, hvor man slog lejr på helikopterdækket. Af sikkerhedshensyn stoppede Total, som er ansvarlig for driften, midlertidigt for produktionen. 

Og Jesper Frost Rasmussen er da også klar om sin holdning til aktionen: 

'Vi kan være uenige og debattere, diskutere, drøfte osv - men aktioner og mediestunts som dette er under al kritik. Jeg håber de bliver draget til ansvar for deres handlinger,' skriver han videre i sit indlæg på LinkedIn. 

Klar til at betale juridiske regninger

Den tidligere Goldman Sachs-finansmand og nuværende klimaaktivist og -rådgiver August Lund gjorde også sine holdninger klare i en række kommentarer til indlægget. 

Heri tilbyder han blandt andet at 'hvis der er nogle juridiske regninger at betale eller bøder til Greenpeace betaler jeg med glæde,' hvilket han efterfølgende gentog på Twitter

August Lund gik desuden videre med sin kritik og en personlig udfordring til Jesper Frost Rasmussen, som anfægtede hvorvidt den ottende udbudsrunde vil føre til en højere CO2-udledning. 

'Faktum er jo at ottende udbudsrunde vil føre til øget udledning, og antagelserne for at det bliver rentabelt er urealistiske - hvis du er uenig så lad os lave et. personligt væddemål i fuld offentlighed - er du mand nok til at putte penge bag dine ord?' skriver August Lund og fortsætter:

'Hvad angår Greenpeace, så er det lidt lavt at gå efter en organisation der ønsker intergenerationel retfærdighed, biodiversitet, klima versus Total og INEOS som intet gør for nogen andre end dem selv, og så måske lidt folk på Esbjerg havn.'

esl

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev