DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Fra gaden til fest med eliten

Fra gaden til fest med eliten

DET BEDSTE FRA FOLKEMØDET Hjemløse Porto er rejst til Bornholm for at fortælle om sit liv på gaden og nedbryde fordomme
19. JUN 2012 16.20

BORNHOLM: For første gang i seks måneder har Porto en varm seng at sove i. Han er del af Projekt Udenfors folkemøde-arrangement og skal torsdag eftermiddag svare på spørgsmål fra tilhørere, som er nysgerrige på livet som hjemløs.

- I København møder jeg kun folk, når de er på vej i byen, men her er de mere åbne og kommer, fordi de er interesserede i at lære, siger Porto, som i alt har levet 22 år på gaden - 11 af dem i Danmark og inden da i Portugal, som han oprindeligt kommer fra.

To niveauer
Han har endnu ikke mødt nogle af politikerne, men håber, at de kommer forbi Projekt Udenfors telt i løbet af folkemødedagene.

- Det her er en mulighed for at nedbryde stigmatisering og ekskludering, og måske ændre noget, så det bliver bedre, siger han.

Også Souschef i Projekt Udenfor, Bibi Agger, mener, at Folkemødet er et oplagt sted at sætte fokus på hjemløseproblematikken.

- Vores organisation arbejder på to niveauer: det opsøgende og det formidlende. Her får vi for alvor mulighed for at oplyse både almindelige mennesker og politikere.

Projekt Udenfor afholder både sommerskole og inviterer til vafler og debat i deres telt på Kæmpestranden.