Forsøg: Pendlere tager varer med og får rabat på rejsen
Foto: Claus Bech, Ritzau Scanpix

Forsøg: Pendlere tager varer med og får rabat på rejsen

En løsning, hvor pendlere skal tage en pakke med og få rabat på rejsekortet skal afprøves i praksis i samarbejde med DSB, Postnord og en række kommuner.

ROSKILDE: En ph.d.-studerende fra DTU vil nu teste en løsning, hvor pendlere tager varer med på deres bus- eller togtur og som belønning får rabat på rejsen. En del af testen kommer til at foregå i Roskilde Kommune, hvor Klima- og Miljøudvalget og Klimarådet har sagt ja til at støtte projektet via Klimafonden, oplyser kommunen.

- Idéen er enkel, men den kræver noget logistik for at få den ført ud i livet. Derfor har vi sagt ja til at være med i dette pilotforsøg, og vi giver lidt økonomisk støtte, så det kan lade sig gøre, siger formand for Klima- og Miljøudvalget, Karim Friis Arfaoui (S).
 
- Det giver jo ikke rigtigt mening, at mange forskellige pakkefirmaer ligger og kører rundt til os med alle de pakker, vi fx har købt på nettet. Det udleder unødig CO2, og jeg tror mange gerne vil gøre en lille indsats samtidig med, at de sparer penge på rejsen, siger udvalgsformanden.

Også landdistrikts-løsning
I projektbeskrivelsen, som er sendt til Klimafonden af ph.d.-studerende Andreas Fessler fra DTU, fremgår det, at danskerne forventes at bruge 198 mia. kr. på E-handel i 2022, sammenlignet med 123 mia. i 2017. En tredjedel udgøres af fysiske varer, og dette øger efterspørgslen på billig og fleksibel levering.

Fra januar måned testes løsningen i praksis i samarbejde med DSB, Postnord og en række kommuner. Dermed bliver fx pendlere til/fra Roskilde blandt de første til at få muligheden for at få rabat på deres rejseudgifter ved at medbringe pakker.

Projektet i Roskilde tester som eneste kommune også en løsning til oplandsbyer. Der vil blive opstillet en pakkeboks ved et relevant busstop i en mindre by og en anden pakkeboks ved et centralt stop i Roskilde. På den måde skal testen både dække forbrugere i oplandsbyer, der får varer leveret den ene vej, og landområdernes erhvervsdrivende, der får en ny og grønnere mulighed for at sende deres varer den anden vej.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt