Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Aalborg Havn med Limfjordsbroen og jernbanebroen i baggrunden. Den påtænkte nye bro vil få et forløb cirka midt i billedet.
Foto: Finn Byrum, Ritzau Scanpix

Første skridt for en ny cykel- og gangbro over Limfjorden

En 550 meter lang bro vil koste samlet 400 mio. kr., og forundersøgelser er netop blevet præsenteret for Magistraten i Aalborg.
19. MAJ 2020 13.30

AALBORG: Magistraten i Aalborg er nu blevet præsenteret for forundersøgelser fra Niras og Gehl Architects af en kommende cykel- og gangbro over Limfjorden

Den overordnede anbefaling er en oplukkelig drejebro med en fri gennemsejlingsbredde på 70 meter. Broen vil blive 550 meter lang og gå fra Musikkens Hus i syd til det nye Stigsborgområde i nord. Se præsentationen.

Den vil få en stibredde på minimum 6,5 meter, så der er god plads til at cykle, gå, løbe, stå og sidde på opholdsplatforme undervejs. 

- Forslaget viser, hvordan vi kan løse udfordringerne, så vi ikke generer skibstrafikken, og kan få et nyt ikon for byen, som peger ind i den grønne og bæredygtige omstilling, som vi arbejder målrettet for. Undersøgelsen er netop præsenteret for Magistraten, og nu skal vi i gang med at drøfte, om det er muligt at tage ideen med i budgetlægningen, lyder det fra borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Den samlede anlægsøkonomi er estimeret til 400 mio. kr., og kommunen lægger op til selv at bidrage med en fjerdedel, at byudviklingsselskabet Stigsborg P/S skal bidrage med en fjerdedel, og at de resterende 200 mio. kr. skal hentes fra private og offentlige fonde, som der er flere eksempler på, at det er lykkedes med i andre byer, eksempelvis København.

En række lokale aktører blevet interviewet i forundersøgelserne. Det gælder blandt andre Nørresundby Samråd, City Nord Erhverv, Aalborg / Nørresundby Fritidshavne, Port of Aalborg, Musikkens Hus, Aalborg Universitet, en række grundejerforeninger, Erhverv Norddanmark, Himmerland Boligforening.

ka