Faldet i efterspørgelsen for energi er syv gange større end ved finanskrisen

Den samlede efterspørgelse efter energi ser ud til at falde med seks pct. i 2020, hvilket er det største fald siden Anden Verdenskrig. Særligt fossile brændstof er ramt af krisen.
30. APR 2020 10.44

Den globale efterspørgelse efter energi oplever det største fald siden Anden Verdenskrig, ligesom er faldet i efterspørgelsen er syv gange så skarpt som faldet ved finanskrisen. 

Det viser en ny rapport fra det Internationale Energi Agentur (IEA).

Den samlede energiforespørgelse - på tværs af energiformer - ser således ud til at falde med seks pct. for hele 2020. 

Sidste gang at den globale energiefterspørgelse faldte var ved finankrisen i 2008, og man skal ellers gå tilbage til energikrisen i 1979 for at finde tilbagegang, som dog begge bliver klart overgået i størrelse af den nuværende coronakrisen. 

Det er særligt fossile brændstoffer, der er hårdt ramt af en faldende efterspørgelse, hvorimod vedvarende energiformer klarer sig bedre. 

Efterspørgelsen efter olie er således faldet med mere end 400 Mtoe, mens efterspørgelsen efter naturgas er faldet med godt 170 Mtoe.

Omvendt oplever vedvarende energiformer faktisk en lille stigning i efterspørgelse, omend væksten er markant mindre end de foregående år.   

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev