European Energy melder klar til at opføre omstridte havvindmølleparker

European Energy har meddelt Energistyrelsen, at de er klar til at opføre de to kystnære havvindmølleparker ved Omø Syd og Jammerland Bugt. Kalundborg borgmester Martin Damm (V): 'Vi ønsker ikke en vindmøllepark i Jammerland Bugt'.
20. AUG 2020 8.55

European Energy er klar til at opføre to kystnære havvindmølleparker ved Omø Syd og Jammerland Bugt, har selskabet meddelt Energistyrelsen. 

European Energy fik tilbage i maj VVM-godkendelse for de havvindmølleparker, og man er klar til at påbegynde de tekniske undersøgelser af fundamenterne. 

- Vi går nu i gang med de indledende tekniske undersøgelser af havbunden, som skal give os de bedste forudsætninger for at lægge os fast på, hvordan de endelige konkrete havvindmølleprojekter skal opføres, siger CEO i European Energy, Knud Erik Andersen. 

European Energy påbegyndte udviklingen af projekterne tilbage i 2012 gennem den såkaldte åben-dør ordning. Projekterne forventes at kunne gå i drift i 2023 og vil herefter levere grøn strøm til over en halv mio. danske husstande. De to havvindmølleparker kommer til at have en kapacitet på 560 MW. 

Kalundborg Kommune har flere omgange gjort klart, at de er modstander af den nuværende placering af havvindmøllerne. 

- Vi gør det klart, og det er en enig kommunalbestyrelse, der entydigt siger: vi ønsker ikke en vindmøllepark i Jammerland Bugt. Det er et meget klart svar, som ingen embedsmand kan misforstå, har borgmester Martin Damm (V) tidligere udtalt til DR

- Kommunen bestemmer ikke ude i vandet. Det, der er galt, er, at et privat selskab pludselig kan komme med så stort projekt i en bugt, siger Martin Damm.

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job