Europa skal fordoble sin vindproduktion for at nå Green Deal-mål

Europa skal op i gear, hvis man skal nå EU's Green Deal-mål i 2050, siger interesseorganisationen WindEurope.
20. FEB 2020 12.45

For at skulle nå EU's Green Deal-mål, er det nødvendigt, at Europa kommer op i nye omdrejninger på vindmarkedet. Sådan lyder budskabet fra WindEurope. 

For selvom at 2019 var et postitivt år for vindmøller, hvor der blandt andet blev installeret rekordmange vindmøller ofshore, så var det samlede antal GW mindre end i 2017 og slet ikke på det niveau, der er krævet for at nå Green Deal-målene for 2050, hvor halvdelen af EU's strøm skal komme fra elektricitet. 

- Green Deal kræver at Europa installerer mere end dobbelt så meget ny vindenergi hvert år som man gjorde i 2019. Det kræver, at væksten kommer fra både offshore og onshore, siger WindEuropes direktør Giles Dickson til offshorewind.biz

Ifølge en rapport fra WindEurope, er det primært i et fåtal af lande i Europa, hvor de nye vindmøller er blevet installeret. 55 pct. af alt ny vindenergi i 2019 blev således installeret i fire lande; Storbritannien, Spanien, Tyskland og Sverige.

Godt 3,7 pct. af den nye installerede vind i Europa blev sat op i Danmark, som næsten udelukkende var offshore, hvor der blev installeret 374 MW - tredjemest i Europa.  

Se oversigten for installationer hos WindEurope

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev