KØBENHAVN: Nogle mennesker har en adfærd, der er så problematisk for dem selv og andre, at det er nødvendigt at skærme og overvåge dem hele døgnet. Det er inden for aldersgruppen 13-25 år, at der er størst behov for mandsopdækning, også kaldet særforanstaltninger, og baggrunden er ofte psykiske lidelser, sociale vanskeligheder og/eller handicap.
Omdrejningspunktet for det udviklingsprojekt, som Socialstyrelsen nu sætter i søen, er at forbedre livskvaliteten for de mennesker, som er mandsopdækket hele døgnet, og bringe dem et skridt nærmere et liv i et traditionelt botilbud eller institution uden konstant afskærmning og overvågning.
Samtidig skal projektet være med til at udvikle nye metoder og effektstyringsværktøjer, som kan forbedre indsatsen på landsplan for borgere i særforanstaltninger. Professionshøjskolen UCC og Familie og Evidens Center (FEC) bistår med viden og støtter Socialforvaltningen med at implementere de nye tiltag.
Kontorchef i Socialforvaltningen, Ane K. Christensen, er glad for, at Socialstyrelsen har inviteret Socialforvaltningen til at deltage i projektet.
- Projektet ligger fint i tråd med vores egne tiltag for at udvikle og forbedre vores tilbud til de borgere, der får særforanstaltninger. Dem er der omkring 15-20 af om året i København. Det syner umiddelbart ikke af meget, men særforanstaltninger er kendetegnet ved at være rigtigt svære og komplicerede at håndtere. Derfor er det også vigtigt, at vi får mere viden om, hvordan vi håndterer sagerne bedre og bruger ressourcerne på området bedst muligt, siger hun.
tsp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.