Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Esbjerg ansætter to direktører

Blandt mange ansøgere faldt valget på to, der i dag i forvejen er ansat i kommunen - Arne Nikolajsen og Lise Plougmann Willer

ESBJERG: I september inviterede Esbjerg Kommune ansøgere til at søge stillingen som henholdsvis direktør for Borger & Arbejdsmarked og direktør for Sundhed & Omsorg. Forestående pension og udløb af åremålskontrakt gjorde, at Esbjerg Kommune søgte to direktører på samme tid til at indgå i en direktion på fem personer.

Til stillingen som direktør for Borger & Arbejdsmarked modtog ansættelsesudvalget 35 ansøgninger, mens 20 ansøgere viste interesse for stillingen som direktør for Sundhed & Omsorg. Hefter fulgte en omfattende proces, hvor Esbjerg Kommune havde bistand af ekstern konsulent Hans Chr. Vestergaard. Ansættelsesudvalget gennemførte to samtalerunder med udvalgte ansøgere.

Direktør for Sundhed & Omsorg bliver - fortsat - Arne Nikolajsen
Direktør for Borger & Arbejdsmarked bliver Lise Plougmann Willer.

Begge personer er i dag ansat i Esbjerg Kommune.

- Det var et stærkt kandidatfelt med flere kompetente profiler, som alle havde et ønske om at blive en del af udviklingen i Esbjerg Kommune. I ansættelsesudvalget vægtede vi kandidater, som var opsat på strategisk tankegang både inden for direktørens eget fagområde men også på tværs i kommunen, siger borgmester Johnny Søtrup (V).

- Vi er selvfølgelig glade for, at vi i organisationen har så kvalificerede ledere og direktører, at de i et meget kompetent ansøgerfelt ikke blot gør sig gældende, men også fremstår som de bedste kandidater. Med det stærke ansøgerfelt kunne vi tillade os at stille store krav og har en forventning om, at begge kandidater vil tilføre noget nyt til Esbjerg Kommune, siger kommunaldirektør Otto Jespersen.

Siden 2006 har Lise Plougmann været Jobcenterchef i Esbjerg Kommune. Hun kom til Esbjerg Kommune med ledererfaring fra bl.a. en chefstilling i Arbejdstilsynet og socialchef i den tidligere Stenlille Kommune. Som direktør for Borger & Arbejdsmarked får Lise Plougmann Willer ansvaret for 1750 ansatte.

Siden 2007 har Arne Nikolajsen været direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune. Inden da var Arne Nikolajsen ordførende direktør i den tidligere Bramming Kommune. Som direktør for Sundhed & Omsorg beholder Arne Nikolajsen ansvaret for 3260 medarbejdere.

mou