Energistyrelsen giver endeligt grønt lys til Kriegers Flak

Energistyrelsen har godkendt Vattenfalls detailprojekt for havvindmølleparken ved Krigers Flak. Dermed kan etablering snart begynde.
4. FEB 2020 8.20

Energistyrelsen har godkendt Vattenfalls detailprojekt for Krigers Flak og meddelt VVM-tilladelse for projektet. Det melder Energistyrelsen i en pressemeddelelse. 

Dermed er der grønt lys for Danmarks største havvindmøllepark. Parken forventes at stå færdig i 2021, skal bestå af 72 Siemens vindmøller og har en kapacitet på 600 MW. Den nærmeste mølle kommer til at ligge ca. 13 km. øst for Mønst Klint og ca. 32 km. fra Stevns. 

I 2016 valgte Energistyrelsen Vattenfall Vindkraft A/S til at levere vindmølleparken efter et offentligt udbud. Her bød Vattenfall en lav pris på 37,2 øre per kWh til godt 600.000 husstande. 

I april 2019 fremsendte Vattenfall et detailprojekt til Energistyrelsen. I forbindelse med gennemgang af detailprojektet har Energistyrelsen anmodet Vattenfall om at udarbejde et tillæg til VVM-redegørelsen fra 2015, fordi det konkrete opstillingsmønster og valg af vindmøller for nogle miljøforhold medfører påvirkninger, der ikke er beskrevet i den oprindelige VVM-redegørelse.

Energistyrelsen afholdte i perioden 22. oktober til 17. december 2019 offentlig høring over tillæg til VVM-redegørelse samt høring over grænseoverskridende påvirkninger på miljøet. I forbindelse med høringen er der indkommet høringssvar fra foreninger og myndigheder. Høringssvarene er indgået i Energistyrelsens behandling.

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev