DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Endnu en afskalning fra V i Silkeborg efter uro over kandidatvalg

Fortsat efterdønninger i Venstres byrådsgruppe ovenpå valg af folketingskandidat.
5. DEC 2020 10.59

SILKEBORG: Ballade om valget af en folketingskandidat koster nu for anden gang afskalning af Venstres byrådsgruppe i Silkeborg. Først blev hovedpersonen, den valgte folketingskandidat Gitte Willumsen ekskluderet, og nu går Linda Lyngsøe også, i hendes tilfælde af egen drift.

Hun henviser direkte til forløbet med Gitte Willumsen som årsag. Linda Lyngsøe mener, at "der er slået for store skår" i samarbejder i V-gruppen, hvorfor hun "ikke længere kan se mig som en del af Venstre i Silkeborg", hedder det i en udtalelse. Venstre er dermed tilbage på 11 mandater, det samme som valgresultatet, idet partiet tidligere har modtaget afhoppere fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Efter sit exit fra V og en mellemstation som løsgænger landede Gitte Willumsen hos De Konservative, men den vej går Linda Lyngøe ikke. Hun lægger ganske vist ud som løsgænger, men kun fordi Socialdemokratiet har nogle formalia, der skal overholdes, i form af en generalforsamlingsgodkendelse af hendes ansøgning om medlemskab.

Den ventes at falde i marts på baggrund af en enstemmig anbefaling fra S-byrådsgruppen. I givet fald genvinder også Socialdemokratiet det mandattal på ti, som partiet fik ved KV17. Det blev sidenhen reduceret af afhopper Lars Hansen, der efter en periode som løsgænger ikke opnåede en generalforsamlings godkendelse af hans ønske om at vende tilbage.