dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

EL stiller op i Aabenraa, men havde gerne set yngre kandidater

Følg de seneste KV21-nyheder fra Enhedslisten i Aabenraa, Favrskov, Gribskov og Odsherred, hvor EL og SF igen er i valgforbund - begge med nye spidskandidater.
15. SEP 2021 11.54
TEMA: KV21

Enhedslisten i Aabenraa har grundigt ledt efter yngre kandidater, men er kun lykkedes med at finde folk i den øvre ende af aldersskalaen, men har besluttet at stille op alligevel.

- Vores yngre folk er enten flyttet herfra for at tage en uddannelse, eller også har de travlt med arbejde og små børn, siger Birthe Oesterling Andersen, som bliver EL-spids, til JydskeVestkysten.

På den plads afløser hun nuværende - eneste - byrådsmedlem Jens Bundgaard Nielsen. Partiet opstiller fire kandidater på partiliste. Ved KV17 var der 12.

Thake Fogh Cordt, der er småbørnsfar, er ny spids for EL i Favrskov, mens partiets nuværende byrådsmedlem igennem fire år, Bodil Kvistgaard Olsen, stiller op som nummer to - på partiliste. Hun har selv ønsket at træde et skridt tilbage, oplyser Lokalavisen Favrskov.

Michael Hemming Nielsen har været Enhedslistens stemme i byrådet Gribskov i otte år, og ifølge Gribskovonline er han partiets spids igen. Sangeren Arne Würgler stiller også op, ligesom listen har fået regionsrådsmedlem Annie Hagel på. Hun er i 2018 flyttet dertil fra Snekkersten.

Partiet har her otte kandidater ligesom ved KV17 og er gået i valgforbund med De Radikale, SF og ALT. Sidst var EL sammen med S-SF, der fik henholdsvis fem og nul mandater ud af det. R og ALT var sammen med lokallisterne Bedre Tider og Ungt Gribskov i et valgforbund med nytgribskov, der som eneste parti fra det samarbejde kom i byrådet - med seks pladser.

I Odsherred er EL igen gået i valgforbund sammen med SF, oplyser sn.dk. De to partier har hver en plads ud af de 25 i byrådet. Mette Feenstra er ny spids for SF og afløser Arne Mikkelsen, der stopper i byrådspolitik. Amalie Petersen er ny spids for EL - hun afløser nuværende byrådsmedlem Clark Pratt.