De Radikale mister kandidat efter #MeToo-håndtering

Følg de seneste radikale KV21-nyheder fra København, Frederikssund og Morsø, hvor partiet nu stiller op.
9. SEP 2021 8.30

TEMA: KV21

I København har De Radikale mistet en af sine kandidater til Borgerrepræsentationer - Morten Munch Jespersen, der trækker sig fra KV21 i protest mod partiets håndtering af den Kvinfo-rapport, der skulle kortlægge omfanget og naturen af sexisme i partiet.

Jespersen, der selv er medlem af partiets hovedbestyrelse, er ikke mindst utilfreds med, at forretningsudvalget ifølge ham takkede nej til et tilbud om direkte dialog med de tidligere medarbejdere, der havde været udsat for grænseoverskridende adfærd.

JEG TRÆKKER MIG SOM KANDIDAT FOR RADIKALE VENSTRE Jeg har i de seneste par uger gået med overvejelser om det, og nu er...

Posted by Morten Munch Jespersen on Monday, September 6, 2021

I Frederikssund er der ny radikal spids i Søren Weimann, oplyser sn.dk. På den plads afløser han Andreas Ryge, der var spids ved KV17, men blev overhalet af Maria Katarina Nielsen, der flytter fra kommunen næste år og dermed stopper i byrådet. Partiet har denne gang otte kandidater mod ni sidst.

I Morsø Kommune er der nu valgforbund mellem De Radikale og Enhedslisten, oplyser sidstnævnte parti. Ingen af de to partier er i byrådet i dag.

De 21 pladser her fyldes af bare fire partier: S, V, DF og lokallisten Demokratisk Balance. EL stod uden for valgforbund ved KV17, og R har ikke stillet op siden KV01, hvor partiet ikke kom ind.