Danske virksomheder skruer op for grønne løsninger

Antallet af danske patentansøgninger inden for udvikling af vedvarende energitiltag er steget med 25 pct. i løbet af et år, viser ny opgørelse.

Fra 2018 til 2019 er antallet af danske patentansøgninger til Den Europæiske Patentmyndighed (EPO) steget med 24,6 pct. i kategorien 'motorer, pumper og turbiner', hvor vedvarende energitiltag er kategoriseret, skriver DI Business

Det betyder, at grønne patentansøgninger nu indtager førstepladsen over danske ansøgninger til EPO, foran bioteknologi og medicinsk teknologi.

- Det er godt for hele samfundet når danske virksomheder investerer mere end 70 mia. kr. i forskning og innovation. I et land uden videre adgang til råstoffer skal vi leve af de kloge hoveder og hænder, der befinder sig i virksomhederne og blandt vores iværksættere, der står på spring med den næste banebrydende idé, siger seniorchefkonsulent i DI Lars Holm Nielsen. 

Vestas er en af de virksomheder, som bidrager til den grønne omstilling og de mange patentansøgninger. 

- Med en stigende global efterspørgsel på vindenergi og bæredygtige teknologiløsninger er innovation en fundamental del af Vestas forretning, og det er derfor, at vi bliver ved med at investere i udviklingen af nye bæredygtige løsninger, siger Mark Irons, vice president for patenter hos Vestas. 

Ifølge EPO’s opgørelse overgås Danmark kun af Schweiz og Sverige, når det kommer til antallet af patentansøgninger per mio. indbygger, hvilket blot er med til at understrege Danmarks styrkeposition inden for det grønne område. 

esl

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt