Danmark går en enkelt plads frem på globalt indeks
Sverige topper igen World Economic Forums årlige indeks for grøn omstilling, mens Norge går tilbage og ud af top tre.
Foto: World Economic Forum

Grøn omstilling:
Danmark går en enkelt plads frem på globalt indeks

På World Economic Forums årlige indeks for grøn omstilling overhaler Danmark naboerne i Norge, men er fortsat ikke i top tre.
14. MAJ 2020 8.17

På World Economic Forums årlige Energy Transition Index (ETI) er Danmark gået en enkelt plads frem fra nummer fem til nummer fire i forhold til sidste års liste. 

Danmark har i 2020 overhalet Norge på listen, mens Sverige, Schweiz og Finland fortsat ligger foran Danmark på indekset. Danmark har den samme score som i 2019, men går frem på listen, da Norge er gået tilbage. 

I alt er 115 lande med på indekset. Heraf har 94 forbedret deres vurdering på indekset siden 2015, ligesom at den gennemsnitlige ETI-score er gået to pct. frem siden 2015. 11 lande har forbedret deres score alle år siden 2015. 

World Economic Forum skriver i forbindelse med offentligørelsen af indekset, at der er global fremgang, men at det går langsomt. Det ser dog ud til, at de lande, der tidligere har været bagud med den grønne omstilling ser ud til at lukke en del af hullet. 

Derudover har Covid-19 været en tryktest for den grønne omstilling, hvor krisen har udskudt investeringer i både fossile og bæredygtige energikilder. Særlig olie- og gasbranchen har været økonomisk hårdt ramt af de lav efterspørgelse og deraf lave priser særligt olie.

esl 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev