Corona giver to-tre måneders forsinkelser i Kina
Foto: Vincent Bordignon, Ritzau Scanpix

Corona giver to-tre måneders forsinkelser i Kina

Hvis situationen i Wuhan snart er under kontrol, vil det betyde en forsinkelse på to-tre måneder, viser ny rapport.
9. MAR 2020 8.32

I en ny rapport har Global Wind Energy Council (GWEC) og Chinese Wind Energy Association (CWEA) gennemgået corona-situations konsekvenser for det kinesiske vindmarked.

Rapporten konkluderer, at cororna har konsekvenser for forsyningskæden og opsætningen af vindmøller, men det dog ikke står så slemt til, som det er skrevet andre steder. 

I rapporten er det desuden noteret, at mange fabrikker igen er oppe i fart, men at de fleste endnu ikke er i fulde omdrejninger, men at man er på vej tilbage til business-as-usual. 

Det er primært i det centrale og det sydlige Kina, at produktionen er blevet ramt, da det i det nordlige regioner typisk er for koldt at starte opsætning af vindmøller over vinteren, mens januar og februar typisk er mere stille måneder i industrien på grund af det kinesiske nytår. 

Det er desuden pirmært på onshore området, at man har kunne mærke konsekvenserne at corona, da der ikke er de sammen flaskehalsproblemer i offshore, skriver de to organisationer. 

Hvis situationen i Hubei-provinsen kommer under kontrol omkring midt-marts, vurderer man, at man vindindustrien i alt vil have oplevet to-tre måneders forsinkelser, mens det forsinkelserne vil være længere, hvis ikke smitten kommer under kontrol. 

Til rapporten har GWEC og CWEA talt med syv kinsesiske producenter samt Vestas, Siemens Gamesa og GE Renewable Energy.

Læse hele rapporten hos Global Wind Energy Council.  

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt