BP i trecifret milliard underskud
British Petroleum ender med et underskud på 106 mia. kr. i et andet kvartal, der var præget af nedskrivninger og coronakrise.
Foto: BP Images

BP i trecifret milliard underskud

British Petroluem præsenterer stort underskud i andet kvartal og halverer aktieudbyttet.
4. AUG 2020 8.23

British Petroleum har præsenteret et hårdt ramt kvartalsregnskab, der har været præget af coronakrisen og en markant nedskrivning af værdier og forventninger til fremtiden. 

For årets andet kvartal har BP postet et underskud på 16,8 mia. dollars, godt 106 mia. kr. Dermed vokser underskudet for første halvår til 134 mia. kr. I samme periode sidste år havde BP henholdsvis et overskud på 11,4 mia. kr. og 30,3 mia. kr. 

Underskudet kommer ikke som nogen større overraskelse, efter at oliegiganten i juni havde nedskrevet aktiver for op mod 115 mia. kr. og samtidig nedjusterede forventningerne til de langsigtede oliepriser med mere end 20 pct. 

Værdien af BP-aktien har i 2020 faldt med godt 40 pct.

BP har i forbindelse med kvartalsregnskabet annonceret, at man vil halvere udbyttet til aktionærerne fra 10,5 cent i første kvartal til 5,25 cent for andet kvartal. 

BP har siden ankomsten af den Bernard Looney som CEO forsøgt at gøre selskabet mere fleksibelt og mindre afhængig af eksempelvis olien, ligesom at man sigter mod at være CO2-neutral i 2050 med en ny strategi.

Det har blandt andet medført flere rokader i ledelsen, som gennem 2020 har skulle halveres. Derudover varslede BP i juni, at op mod 10.000 ansatte kan blive fyret som led i besparelser. 

esl

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev