Bornholm er klar til at blive energiø

Det vil gavne både klimaet og beskæftigelsen at gøre Bornholm til energiø og til centrum for energibranchen i øst, lyder det fra Rønne Havn.
20. MAJ 2020 14.27

Regeringen vil som det første land i verden oprette to energiøer i henholdsvis Nordsøen og i Østersøen. Det fremgår af regeringens Klimaudspil. 

Her fremgår det desuden, at regeringen foreslår, at Bornholm gøres til den ene energiø ved at etablere og tilkoble op til 2 GW havvind senest i 2030 med forbindelser til Sjælland og Polen. 

Det er et foreslag, der selvsagt vækker jubel på solskinsøen. 

- Vi er glade for at Bornholm er udpeget til at blive energiø, at en 2 GW-havvindmøllepark foreslås placeret her og at Østersøregionen bliver prioriteret, så klima- og energiambitionerne nu også gælder øst for Storebælt, så hele Danmark får glæde af de beskæftigelseseffekter der er i kølvandet på opførelsen af havvindmølleparker i Danmark,, udtaler Thomas Bendtsen, administrerende direktør for Rønne Havn A/S i en pressemeddelelse. 

Bornholm er allerede godt placeret og forberedt i forhold til planerne. Allerede sidste år foreslog Ørsted at placere en havvindmøllepark ved Bornholm på det allerede screenede areal på Rønne Banke og samtidig gøre Bornholm til energicentrum ved at etablere en transformerstation på Bornholm som det logiske kabel-led mellem Sverige, Danmark, Tyskland og Polen. 

- Der er ingen tvivl om, at Bornholm står særdeles godt rustet til at være energibranchens centrum i Øst. Vi har bygget et moderne og klimasikret 150.000 kvadratmeter stort havneareal, som er specielt designet til at kunne håndtere de tunge projektlaster, i form af fx vindmølledele fra offshore vindbranchen, og hvor de nye kajkonstruktioner har en bæreevne der er yderst konkurrencedygtig i det internationale marked, som vores havn agerer i. Det betyder at vi har den helt rette infrastruktur til rådighed, siger Thomas Bendtsen.

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev