
Region Syddanmark, Region Hovedstaden, og Vejle, Frederiksberg og Rudersdal kommuner er gået sammen om at invitere i alt 10.000 syddanskere til projekt Borgersamling Bæredygtigt Forbrug, oplyser Region Syddanmark.
Målet er i første omgang at finde frem til 66 borgere, der kan komme med anbefalinger til, hvordan vi kan leve mere bæredygtigt og passe på jordens resourcer. Deltagerne i borgersamlingen skal mødes over en række weekenden for at møde eksperter, diskutere problemstillinger og formulere fælles anbefalinger til, hvordan landet kan omstille sig til en fremtid med mere bæredygtigt forbrug. Og det er også håbet, at samlingen kan inspirere og understøtte implementeringen af den nationale handlingsplan for cirkulær økonomi.
- Vi står over for en kæmpe klima- og ressourceudfordring. Vi forbruger for mange ressourcer og udleder for meget CO2. Det er en udfordring, som vi mener kun kan løses i fællesskab. Vi skal bl.a. have skabt nogle nye hverdagsstrukturer, som gør det nemmere og mere attraktivt at forbruge bæredygtigt, og her har vi virkelig brug for borgernes input til, hvordan vi sammen kan skabe et Syddanmark, som er bæredygtigt og godt at leve i. Derfor håber jeg, at mange borgere tager imod invitationen, siger formanden for udvalget for regional udvikling i Region Syddanmark Michael Nielsen (K).
Borgersamlingen træder sammen første gang d. 24. september i Rudersdal Kommune, hvor de 66 borgere skal møde hinanden og starte lærings- og dialogprocessen. Herefter går turen til Region Hovedstaden i november, Region Syddanmark i januar, Vejle Kommune i februar og Frederiksberg Kommune i marts. I april 2023 er det forventningen, at deltagerne vil præsentere deres anbefalinger for resten af Danmark.
Borgersamling Bæredygtigt Forbrug er en del af EU-projektet ”Circular Economy Beyond Waste”, hvor 39 partnere (kommuner, regioner, organisationer og virksomheder) skal finde frem til løsninger inden for bæredygtigt forbrug og cirkulær økonomi. Projektet er delvist finansieret af EU's LIFE IP-program.
cwa
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.