DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Børn og Unge-byråd høster international omtale

Børn og Unge-byråd høster international omtale

Aarhus' dialogforum får anerkendende omtale af internationalt netværk af europæiske ledere, der arbejder for inddragelse af europæiske unge

AARHUS: Onsdag 7. marts mødes medlemmerne af Aarhus Kommunes Børn og Unge-byråd til dialogmøde med Aarhus Byråd.

Forud for mødet har Børn og Unge-byrådet høstet international omtale i European Social Network, et netværk af europæiske ledere støttet af Europakommissionen, der arbejder for positiv inddragelse og medborgerskab blandt europæiske unge. Børn og Unge-byrådet er fremhævet sammen med initiativer fra Island, Spanien, Frankrig og Irland.

- Det er altid godt, når omverdenen ser positivt på initiativer i Aarhus. Mange byer og lande er udfordret af, hvordan de skal komme i dialog med unge. Jeg kan kun opfordre andre til at lade sig inspirere af den måde, vi samarbejder i Aarhus, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Ifølge Kristian Würtz (S), rådmand for Børn og Unge, er de unges byråd et stærkt demokratisk kort.

- Aarhus er en by med en ung befolkning. Derfor er det naturligt, at vi hos os gør os umage for at inddrage og høre unge. Gennem Børn og Unge-byrådet får unge indflydelse, og det styrker deres medborgerskab. Samtidig har vi i det voksne byråd en vigtig sparringspartner, siger Kristian Würtz.

Børn og Unge-byrådet blev skabt i 2007. Siden er 31 medlemmer mellem 13 og 17 år hvert år blevet valgt til rådet. Børn og Unge-byrådets borgmester, Andreas Genefke Larsen, ser frem til onsdagens dialogmøde med rådmænd og sin borgmester-kollega.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at mødes med de voksne politikere. Vi har diskuteret mange relevante emner i løbet af året, som kan forbedre forholdene for unge i Aarhus. Nu håber vi, politikerne vil lytte, siger Andreas Genefke Larsen.

mou