En praksisundersøgelse fra Statsforvaltningen i Midtjylland viser problemerne: I 9 ud af 10 sager var der fejl, og problemet er med al sandsynlighed ikke isoleret til det midtjyske område, vurderer Steen Skibsted, der er kontorchef i Statsforvaltningen Midtjylland, over for metroXpress.
- Vi havde godt nok en fornemmelse af, at kommunerne havde svært ved at håndtere de her sager korrekt. Men vi er overrasket over, at der er fejl i så mange sager.
Fordi kommunerne er for hurtige og hårde i deres straf af fleksjobberne, betyder det i praksis, at arbejdsløse godkendt til fleksjob i de fleste tilfælde uberettiget er blevet frataget ledighedsydelsen og derned må klare sig med kontanthjælp eller egen forsørgelse.
53.000 danskere er i fleksjob, fordi de har nedsat arbejdsevne. Yderligere 17.000 er godkendt til det specialiserede job, men er på ledighedsydelser, fordi de ikke kan få et fleksjob.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.