DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Alle fem regionale V-spidser nu på plads
Med tidligere Favrskov-borgmester Anders G. Christensen har V nu fundet sin spids i den femte region.
Foto: Annelene Petersen, Ritzau Scanpix

KV21:
Alle fem regionale V-spidser nu på plads

Følg de seneste dages udpegninger af spidskandidater fra V, K og R til KV21: I Midtjylland, Silkeborg, Albertslund og Greve.
4. NOV 2020 11.20
TEMA: KV21

Venstre i Region Midtjylland har nu valgt byrådsmedlem og tidligere borgmester i Favrskov Anders G. Christensen som spids til KV21, oplyser TV2 Østjylland. Han afløser som spids MF Carsten Kissmeyer, der ikke stillede op igen.

Med det valg har V styr på spidserne i alle fem regioner: Stephanie Lose, Jacob Jensen og Martin Geertsen, der genopstiller i henholdsvis Syddanmark, Sjælland og Hovedstaden, mens Mads Duedahl i Nordjylland og nu Anders G. Christensen er nye.

Anders G., der var borgmester i Hadsten fra 2002-2005 og i Favrskov fra 2006-2009, kommer op imod en anden Anders Kühnau (S), der har været regionsrådsformand siden KV17. 

I samme parti har der også været udpegning uden modkandidat af borgmester i Silkeborg Steen Vindum, bekræftes det fra kommunen. Han har haft posten siden KV13 og fik ved KV17 flest personlige stemmer - 6.846 - foran den siden afsatte S-spids Søren Kristensen med 4.885, Jarl Gorridsen (V) med 1.603, den nyvalgte S-spids Helle Gade med  
1.391 og så med 941 Martin Jakobsen (K), der også er valgt som spids igen - uden modkandidat.
 
V har i dag 12 ud af de 31 pladser i byrådet - efter at have taget imod to afhoppere, Morten Høgh fra LA og Harry E. Madsen fra DF samt selv ekskluderet én, Gitte Willumsen, der siden er gået til K. Så dermed er K-gruppen havnet på to.

Konservative har også i Albertslund fundet sin spids, oplyser Albertslund Posten. Det blev et genvalg til Lars Gravgaard Hansen, der sidder i en tomandsgruppe i det 21 pladser store byråd. Albertslund har haft S-borgmester siden 1970, hvor den nuværende Steen Christiansen er den bare tredje i rækken.

I Greve har De Radikale valgt ny spids, oplyser Sydkysten. Det blev Lars Bjarne Nielsen, der er formand for Danmarks Naturfredningsforenings lokalforening. Han afløser Henrik G. Pedersen ved KV17, hvor partiet ikke kom ind i byrådet. V er størst med ni ud af 21 pladser og har borgmesterposten - Pernille Beckmann.

R var i valgforbund med to andre små partier og hjalp sammen med Kristendemokraterne med at skrabe stemmer nok sammen til et mandat til De Konservative.