Flere psykiatriske diagnoser i over halvdelen af kommunerne

I mere end halvdelen af kommunerne har hver tyvende voksen en psykiatrisk diagnose, viser ny analyse.
8. JAN 2019 7.00

I mere end halvdelen af landets kommuner har over fem pct. af den voksne befolkning en psykiatrisk diagnose. Det er især lidelser som angst og depression, der fylder i statistikkerne. Det viser en Momentum-analyse på baggrund af tal fra KL's analyse- og makroenhed.

Helt præcist er fem pct. eller mere af den voksne befolkning i 51 af landets kommuner diagnosticeret med en psykisk lidelse. I toppen ligger Esbjerg Kommune, hvor 7,1 pct. inden for de seneste fem år har fået stillet mindst én psykiatrisk diagnose.

Ifølge Momentum-analysen følger det tal en landsdækkende tendens, hvor flere får konstateret en psykiatrisk sygdom, og på fem år er tallet steget fra 198.100 voksne borgere i 2013 til nu 242.000.

Formanden for KL's socialudvalg, Joy Mogensen (S), kalder udviklingen tankevækkende og understreger, at den stiller store krav til beslutningstagerne.

- Vi skal have de rette og rettidiger indsatser på hylderne, så vi kan hjælpe borgeren til at mestre eget liv via en indsats, der gør så lille et indgreb i borgerens levevis som muligt. Men hvis vi skal hjælpe flere, giver det naturligvis et pres på den økonomiske ramme, vi har til rådighed, siger hun til Momentum. 

ibs

Læs mere i KL's nyhedsbrev Momentum

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt