Flere dyrker sport udenfor, og nu bliver det nemmere i Skanderborg
Foto: KRADS

Flere dyrker sport udenfor, og nu bliver det nemmere i Skanderborg

Skanderborg forbedrer mulighederne for motionister, som er glade for udeliv og gerne vil bruge kommunens natur til eksempelvis mountainbike- eller orienteringsløb
14. DEC 2018 12.26

SKANDERBORG: Flere og flere danskere dyrker ifølge en undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut sport i naturen. Og det får de nu bedre muligheder for i Ry i Skanderborg Kommune. Her er der nemlig udviklet et nyt mødested, der skal imødekomme den stigende interesse, oplyser kommunen. 

Med 2,4 mio. kr. i støtte fra Lokale og Anlægsfonden bliver det muligt at opføre 'Trailcenter Søhøjlandet', der er udviklet i samarbejde med blandt andre trailløbere, mountainbikere og orienteringsløbere. 

Det nye center kommer til at danne rammen om en masse forskellige udendørs idrætsaktiviteter og forbedrer muligheden for at dyrke det aktive udeliv markant. Ambitionen er også at få flere børn og unge til at dyrke idrætten udenfor.

Arkitektfirmaet KRADS har været rådgiver på projektet, og hele vejen igennem har borgerne været med og kommet med input og ønsker.

Det er Lokale og Anlægsfonden og Danmarks Idrætsforbund, som har udviklet trailcentret, og det er det første eksempel ud af fem i kommunen, som LOA og DIF har udviklet sammen. 

- Det er en fornøjelse at se de første resultater af det hårde arbejde i Skanderborg Kommune. Vi håber, at andre kommuner vil lade sig inspirere af Trailcenter Søhøjlandet, så ideen om trailcentre kan blive udbredt til hele landet og i sidste ende inspirere endnu flere til at være aktive i naturen, siger Niels Christian Levin, bestyrelsesmedlem i Danmarks Idrætsforbund.

Ifølge kommunen skal det nye center være med til at få brugerne til at mødes på tværs og eksempelvis tilberede et måltid i centret efter en cykel- eller løbetur.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt