Nye kedler: Dampbaseret varme skiftes ud med vandbaseret

Københavnerne får nu mere miljøvenlig varme fra Lygten Varmeværk
12. DEC 2018 13.28

KØBENHAVN: Udefra ligner varmeværket midt på Nørrebro sig selv. Men indeni har værket gennemgået en kæmpe ombygning, og står nu klar til at levere mere miljøvenlig vandbaseret fjernvarme til københavnerne, når der er spidsbelastning på fjernvarmenettet her i den kolde tid, oplyser HOFOR.  

Fra begyndelsen var det skoldhed damp på omkring 220 grader, der blev sendt ud i rørene til gavn for de mange industrier, som på det tidspunkt havde produktion i byen. I dag er tiden en anden, og HOFOR, der leverer fjernvarme til hele København, er godt i gang med at skifte hele det gamle dampnet ud og erstatte det med mere energieffektiv og klimavenlig vandbåret fjernvarme, der kun er 100 grader eller mindre.

Det er billigere at producere, mere klimavenligt og passer til det mål, som de københavnske politikere har sat om at gøre byen til verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

Derfor skulle der også bygges om på Lygten Varmeværk midt på Nørrebro, og den ombygning er lige akkurat veloverstået.

- Man kan ikke se det udefra, men indeni er det et helt nyt værk. Vi har skiftet de store gamle dampkedler ud med nye vandkedler, så værket nu kan sende vandbaseret fjernvarme til københavnerne. Selvom de fleste ikke vil mærke en direkte forskel, når de tænder radiatorerne, så er denne teknologi og de nye kedler langt bedre for miljøet, siger Niels Ravn Pedersen fra HOFOR, der er projektchef på den store ombygning.  

- Under hele ombygningen har vi samtidig skulle opretholde forsyningssikkerheden, så vi ikke risikerede at Bispebjerg Hospital eller andre kunder stod uden varme, bare fordi vi byggede om, fortæller driftschef i HOFOR, John Halkjær Christensen.

- Nu er den sidste kedel kommet på plads. Det betyder, at københavnerne nu får stabil og mere klimavenlig varme fra Lygten i perioder med spidsbelastning på fjernvarmenettet, fx på de rigtigt kolde dage, siger John Halkjær Christensen.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt