15 kommuner har kun tilkendt seniorførtidspension til højst én enkelt borger hver, selvom ordningen har eksisteret siden 2014. Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriet ifølge Fagbladet 3F.
Seniorførtidspension blev indført efter ændringerne af efterlønnen for at sikre, at reelt nedslidte fortsat kunne trække sig tilbage før tid. Men ordningen har kun fået ringe udbredelse: Blot 1.285 personer i alt har siden 2014 fået tilkendt en seniorførtidspension, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet.
I tilbagetrækningsreformen fra 2011 blev det ellers skønnet, at over 6.000 personer vile være på seniorførtidspension i 2017 og 8.500 i 2020. Ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har en førtidspensions- og fleksjobreform imidlertid åbnet for ressourceforløb og helt små fleksjob, og de to ordninger har tilgodeset mange af de borgere, som ellers ville have fået en seniorførtidspension, vurderer ministeren.
Beskæftigelsesministeriet har alligevel sendt kampagnemateriale ud til kommunerne her i december, og Styrelsen for Beskæftigelse og Rekruttering (STAR) skal indhente erfaringer fra de kommuner, der bruger seniorførtidspension mest, og se, om andre kommuner kan have glæde af dem, samt sætte ind i de kommuner, der bruger seniorførtidspension allermindst.
mk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.