15 kommuner har kun givet én seniorførtidspension på fem år

1.285 personer i alt har fået seniorførtidspension siden 2014, under en fjerdedel af de antal der var skønnet på forhånd
12. DEC 2018 6.25

15 kommuner har kun tilkendt seniorførtidspension til højst én enkelt borger hver, selvom ordningen har eksisteret siden 2014. Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriet ifølge Fagbladet 3F. 

Seniorførtidspension blev indført efter ændringerne af efterlønnen for at sikre, at reelt nedslidte fortsat kunne trække sig tilbage før tid. Men ordningen har kun fået ringe udbredelse: Blot 1.285 personer i alt har siden 2014 fået tilkendt en seniorførtidspension, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet.

I tilbagetrækningsreformen fra 2011 blev det ellers skønnet, at over 6.000 personer vile være på seniorførtidspension i 2017 og 8.500 i 2020. Ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har en førtidspensions- og fleksjobreform imidlertid åbnet for ressourceforløb og helt små fleksjob, og de to ordninger har tilgodeset mange af de borgere, som ellers ville have fået en seniorførtidspension, vurderer ministeren.

Beskæftigelsesministeriet har alligevel sendt kampagnemateriale ud til kommunerne her i december, og Styrelsen for Beskæftigelse og Rekruttering (STAR) skal indhente erfaringer fra de kommuner, der bruger seniorførtidspension mest, og se, om andre kommuner kan have glæde af dem, samt sætte ind i de kommuner, der bruger seniorførtidspension allermindst.

mk

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt