Bornholm får nej til selv at udleje midlertidige boliger til tilflyttere
Rønne Lufthavn
Foto: Finn Frandsen, Ritzau Scanpix

Bornholm får nej til selv at udleje midlertidige boliger til tilflyttere

At det er dyrt at pendle med fly og at der er boligmangel giver ikke regionskommunen særlige forpligtelser over for tilflyttere

BORNHOLM: I en tid med behov for mere arbejdskraft - både i det private og det offentlige - har Bornholms Regionskomune ønsket at afprøve muligheden for selv at kunne udleje boliger på midlertidig basis. Men den mulighed bliver ikke til noget, slår det kommunale tilsyn under Ankestyrelsen fast.

I en udtalelse til regionskommunen gør Ankestyrelsen rede for, at Bornholms Regionskommune ikke kan købe eller opføre lejeboliger, der skal udlejes i højst seks måneder til tilflyttere, som det var foreslået.

Og det gælder uanset om der er tale om at imødekomme folk, der er blevet ansat eller skal arbejde som selvstændige på Bornholm - eller om det gælder folk, der selv er blevet ansat i regionskommunen.

Tilsynet skriver direkte, at 'det forhold, at det er dyrt at pendle med fly, og at der efter det oplyste er mangel på lejeboliger, kan efter Ankestyrelsens opfattelse ikke føre til, at Bornholms Regionskommune har særlige forpligtelser over for de pågældende tilflyttere'.

Tomme flygtningeboliger
Fra Bornholm blev der argumenteret med, at det kan være vanskeligt at finde en permanent bolig på øen med kort varsel - især i feriesæsonen. Samtidig har Bornholm som en ret isoleret økommune den betingelse, at man ikke kan pendle ind i regionskommunen fra en nabokommune, som man kan i den største del af landet.

Regionskommunen råder i forvejen over et begrænset antal boliger, der er købt op for at huse flygtninge. Og blandt dem er der for tiden tomme boliger, hvoraf nogle bliver brugt som midlertidig udlejning til tilflyttere.

Ankestyrelsen har nikket ja til den fremgangsmåde, fordi det vil følge reglerne om 'tilfældigt opstået overskudskapacitet', men som i regionskommunen ikke betragtes som en løsning på boligproblemerne.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt