Vejle indfører affaldssortering i gågaden

KORT NYT6. JUN 2018 15.11

VEJLE: Som den første kommune i Danmark vil Vejle nu have folk i byens rum til at sortere deres affald på samme måde som hjemme i husstanden, så bl.a. madaffaldet bliver samlet ind for sig selv. Det skal give flere ressourcer til genanvendelse, bl.a. organisk affald, som omdannes til miljøvenlig biogas.

- Vi vil gerne have folk til at sortere deres affald, når de opholder sig på torve, pladser og i parker. Ved at sortere affaldet i det offentlige rum kan vi forhøje vores genanvendelsesprocent bl.a. af organisk affald, så vi kan producere endnu mere CO2-neutral biogas. Der er store perspektiver i, at vi alle sammen bliver bedre til at smide pizzabakken i én affaldsbeholder og den sidste rest pizza i en anden, forklarer Christoffer Melson (V), der er formand for Teknisk Udvalg.

Vejle Kommune har fået produceret specielle sorteringsspande, der i disse dage bliver sat op på centrale steder i Vejle, Børkop, Give, Jelling og Egtved. De særlige sorteringsspande er ikke alle sammen ens. I nogle spande kan man sortere i fire slags affald, i andre i tre slags og i andre igen i to forskellige slags affald. Nogle steder kan man også sætte sin pantflaske på en 'hylde' på affaldsbeholderen, så en anden person kan tage den og få pant for den, i stedet for at den bare ryger i ned i affaldsbeholderen.

rp

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt