Regionsrådsmedlem: Skriv til mig at du gerne vil være min tæve
Foto: Region Nordjylland.

Regionsrådsmedlem: 'Skriv til mig at du gerne vil være min tæve'

Eks-partifælle giver eksempler fra messenger-chat med Thomas Hav, der selv kalder sit S-exit 'ren politik'

NORDJYLLAND: Socialdemokraten Jasmine Søgaard står nu frem overfor TV2 Nord og fortæller om krænkende beskeder, som hun modtog fra sin daværende partifælle, regionsrådsmedlem Thomas Hav (løsgænger), og som fik S-gruppen i Regionsråd Nordjylland til at forlange ham ud af enten Socialdemokratiet eller regionsrådet. Thomas Hav forlod S tirsdag, men ifølge ham selv i utilfredshed med de poster, han fik efter KV17.

Han har blankt benægtet at have skrevet noget, der kan opfattes som nedsættende over for kvinder. TV2 Nord kan imidlertid vise et skærmdump fra en messenger-chat med en besked fra Thomas Hav med ordlyden: 'Skriv til mig at du gerne vil være min tæve', og nævner desuden at han kaldte et kvindeligt medlem af Regionsråd Nordjylland en 'House-Fisse'.

- Jeg er så paf over, at en folkevalgt kan finde på at bruge sådan et sprogbrug. Jeg er vred. Jeg vil ikke finde mig i at blive kaldt tæve, og at der er en, der skriver til mig, at jeg skal være hans tæve, og at han vil sende 10.000 kr. Jeg vil ikke finde mig i, at det er en fra mit parti, der opfører sig på den måde, siger Jasmine Søgaard til TV2 Nord.

Hun klagede internt i partiet over korrespondancens forløb, og S-gruppen i Regionsråd Nordjylland tog Jasmine Søgaards parti og gav Thomas Hav et ultimatum. Enten skulle han selv gå, eller også ville han blive ekskluderet af gruppen

- Det er utilstedeligt, og det er en udtryksform over for andre mennesker - kvinder - som ikke matcher med vores menneskesyn, siger S-gruppeformand Mogens Nørgård til Ritzau. Han afviser Thomas Havs forklaring om, at farvellet skyldes fordelingen af poster.

- Jeg har aldrig diskuteret fordelingen af poster med Thomas Hav. Vi er slet ikke færdige med fordelingen, siger Mogens Nørgård til Ritzau.

Hverken TV2 Nord eller Ritzau har haft held til at træffe Thomas Hav for en kommentar efter at indholdet af messenger-chatten er blevet kendt.

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev