Resiliens: Et ord man bør kende. Det gør de i Vejle
Foto: Vejle Kommune

Resiliens: Et ord man bør kende. Det gør de i Vejle

Vejle er eneste danske deltager i netværket '100 Resilient Cities'. Og ikke kun til pynt, selveste New York City skeler til fjordbyen
20. MAJ 2016 13.01

VEJLE: Resiliens er et ord man kommer til at lære at kende. Direkte oversat betyder det modstandskraft, og i Den Store Danske Encyklopædi er ordet forklaret som et psykologisk begreb. Men udviklingen går hurtigt, og i dag anvendes ordet også om fysiske begreber som klimatilpasning og forebyggelse af oversvømmelser og i det hele taget forberedelse og imødegåelse af fremtidige ændringer.

Det ved de om nogen i Vejle, som i marts præsenterede Europas første resiliens-strategi for bymæssige områder. Intet mindre, og mens man i Vejle Kommune så sig selv som en mindre spiller på det område i sammenligning med storbyer som New York, San Francisco og Rio de Janeiro, så blev den opfattelse vendt fuldstændig på hovedet torsdag, da den britiske avis The Guardian udkom med en længere artikel med Vejle som omdrejningspunkt.

- Nok er Vejle en mindre by end New York, men den demonstrerer kreativitet i at tackle store udfordringer, siger således New York Citys chief resilience officer Daniel Zarrilli, der tager Vejles eksempel ind som en af flere praksis fra andre steder verden over, som New York bruger som inspiration og som sammenligningsgrundlag.

New York var sammen med New Orleans de første til at beslutte en resiliens-strategi. Begge byer har erfaringsudvekslet med Vejle, der som den eneste danske kommune er inviteret med i netværket '100 Resilient Cities', hvor Vejle som fjordby er et godt match til profilen for en resilient by.

 

Læs The Guardians artikel More than just a flood defence: how Vejle built a blueprint for resilience.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt