Nu starter forhandlinger om mindre bøvl i beskæftigelsesindsatsen

Beskæftigelsesministeren har indkaldt Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, Kristendemokraterne og Liberal Alliance til møde om regeringens udspil

På forhandlingsbordet ligger regeringens katalog med initiativer over muligheder for at rydde op i de bøvlede regler.

Beskæftigelsesministeren skriver i en pressemeddelelse, at udspillet indebærer, at medarbejdere i kommunerne bliver aflastet for administrative opgaver svarende til 94 millioner kroner. Det svarer til ca. 140 fuldtidssagsbehandlere ude i kommunerne. Hertil kommer lettelser for virksomheder og andre, har ministeriet regnet sig frem til.

- Det er afgørende for mig, at vi har en effektiv, intensiv og smidig beskæftigelsespolitik. Derfor skal vi fjerne regler og papirgange, hvis de er bøvlede eller slet ikke tjener noget formål, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).

- Det tjener fx ikke noget formål, at arbejdsløse med et konkret job på hånden bliver sendt i aktivering og skal møde frem til samtaler i jobcentret. Derfor lægger vi op til, at arbejdsløse skal fritages, hvis de inden for fire uger starter i et nyt job. Det samme skal gælde, hvis de inden for fire uger går på barsel eller trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet, siger ministeren.

mou

Hovedelementer i regeringens udspil:

  • Ledige skal ikke længere møde op til samtaler i jobcentret, i aktivering eller som udgangspunkt sende jobansøgninger, hvis de inden for fire uger starter i et nyt job, skal på barsel eller forlader arbejdsmarkedet.
  • Virksomheder slipper for at udfylde og indsende blanketter til kommunen, når de har holdt sygefraværssamtaler med deres medarbejdere.
  • For selvstændige bliver det nemmere, hvis de bliver syge eller deres medhjælpende ægtefælle ønsker at stoppe i virksomheden og modtage dagpenge eller efterløn.
  • A-kasserne skal ikke længere holde sygesamtale og udfylde en blanket, når deres medlemmer er ledige og bliver syge.
  • Kommunerne får nemmere ved at sikre en effektiv og koordineret virksomhedsindsats i jobcentrene, da de får et samlet overblik over, hvilke virksomheder der har personer ansat på særlige vilkår.
Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt