- Lærerne skal undervise alle 45 minutter

- Lærerne skal undervise alle 45 minutter

KOMMUNALØKONOMISK FORUM I forvejen er der i kommunerne forskel på, hvor stor en del af lærernes arbejdstid, der foregår som direkte undervisning. Men SFI-direktør Jørgen Søndergaard peger også på, om de 45 minutter i klasseværelset faktisk bruges til det, de skal
6. JAN 2011 14.23

Af Knud Abildtrup

AARHUS: Lærernes arbejdstid kom i fokus i flere omgange under KØF 2011 i Aarhus.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) var inde på det i sin hilsen fra regeringen: Han opfordrede til, at kommunerne arbejder på større flexibilitet - og i den sammenhæng at få mere undervisning for pengene, når det gælder lærernes arbejdstid.

Kommunaldirektør Tomas Therkildsen fra Vordingborg nævnte konkret, hvordan lærerne som en af to højstlønnede grupper kun bruger 35 pct. af arbejdstiden sammen med brugerne - den anden gruppe er sygeplejersker.

Også at der kommunerne indbyrdes er en forskel på ti pct. mellem, der får mest ud af lærertiden og dem, der får mindst. Altså fra et kommunalt synspunkt. I Vordingborg har øvelsen sidste år været at gå fra 645 til over 700 timers undervisning pr. lærer om året.

I en plenumdebat med overskriften 'Hvor skal pengene findes de næste tre år' var direktør i SFI - Det Nationale Forskningsinstitut for Velfærd - inde på samme toner og skærpede den endda:Der blev ikke grinet, da han slog sin ponte fast: At effektiviseringspotentialet ofte er større, end man tror: For ham handler det bl.a. om at få den enkelte lærer til at undervise i alle 45 minutter inde i klassen.


http://www.flickr.com/photos/paalb/with/37046187/

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt