Sønderborg melder pas - ramt af saltmangel

Sønderborg melder pas - ramt af saltmangel

Trafikanter i Sønderborg-området må indstille på at blive hjemme eller køre på glatte veje, kommunen er nødt til at spare på saltet. Også Kalundborg må indføre stærkt begrænset saltning
10. DEC 2010 13.44

SØNDERBORG: Leverandørerne af salt til kommunernes vintertjeneste kan ikke levere de mængder, der er brug for, og Sønderborg Kommune varsler allerede nu, at bilister og cyklister kommer til at køre på spejlglatte veje i aften, hvis der falder isslag, som meteorologerne varsler.

- Vi er i en nødsituation og appellerer til bilisterne om at blive hjemme eller acceptere, at isslag er isslag, og at der ikke bliver saltet, siger lederen af vintertjenesten i Sønderborg, Holger Duus.

- Vi har brugt 1.500 tons salt i denne vinter. For tre uger siden har vi sat i ordre, at vi skal have alt den salt, vi kan få. I dag fredag middag har vi 120 tons salt tilbage. Det rækker til tre saltninger - og én saltning ved isslag. Og da alle med lidt opmærksomhed kan registrere isslag, bruger vi i stedet for saltet i morgen og de kommende dage stedet, oplyser Holger Duus.

Allerede nu indstilles også saltningen på cykelstier i Sønderborg Kommune, og saltmængden reduceres, så trafikanter skal i almindelighed forvente at køre på glatte veje.

- Måske får vi 90 tons på onsdag. Det rækker slet ikke, og vi sætter vores lid til, at vi får flere leverancer. Men udsigterne er ikke gode, advarer Holger Duus.

Også Kalundborg melder nu om så stor mangel på salt, at kun udvalgte ruter vil blive saltet. Det gælder såkaldte klasse 1 veje og busruter ved bakker, nedbremsningssteder o.lign. Og sådan vil det formentrlig være til ind i januar, hvor salt-situationen tidligst bliver mere normal.

mou 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev