620 københavnere sat på gaden i år

620 københavnere sat på gaden i år

Det er en stigning på 20 pct. i forhold til hele 2008, hvor der var 492 borgere, der måtte forlade deres hjem
3. DEC 2010 10.06

KØBENHAVN: Københavns Kommune har i år flere udsættelser end de foregående år. Finanskrisen har gjort, at flere har mistet deres arbejde, men skrappere regler for kontanthjælp betyder også flere udsættelser, oplever kommunens socialarbejdere.

Københavns Kommune oplever i år, at flere borgere har problemer med at betale huslejen. I årets ti første måneder er 620 borgere blevet sat på gaden. Det er en stigning på 20 pct. i forhold til hele 2008, hvor der var 492 borgere, der måtte forlade deres hjem, oplyser kommunen.

- Det, vi mærker lige nu, er resultatet af den nye beskæftigelseslovgivning. Selvfølgelig er der stadig nogen, der spiller huslejepengene op - men mange af udsættelsessagerne skyldes sanktioner i kontanthjælpen. Og vi kan som udgangspunkt ikke kompensere med økonomisk hjælp. For hvis ikke ledige overholder aftaler og møder op til aktivering, så skal de i dag kunne mærke det på pengepungen, siger Dorthe Kristensen fra Socialcenter København.

Indtil videre har der været 1900 udsættelsessager i 2010, men heldigvis lykkedes det i de fleste tilfælde at finde en løsning, før det kommer til en egentlig udsættelse. Skulle det alligevel komme til en udsættelse, så tilbyder kommunen genhusning på krisecentre, herberger, kollegier eller i de 40 nødboliger, som står møbleret og klar til at modtage familier i akut bolignød.


Den Københavnske Fattigdomsundersøgelse II, som Socialforvaltningen netop har offentliggjort, viser, at over 70.000 københavnere er fattige.

 ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt