Malebog: Tegn videre med 66 danske kunstnere

Unikt initiativ og en usædvanlig bog- og kunstoplevelse: :
'Malebog: Tegn videre med 66 danske kunstnere'

ANMELDELSE Dette er en helt speciel bog til børn og deres voksne, hvor der gerne må tegnes udenfor stregerne!

Af Paul Hegedahl

Lærke Hein:
'Malebog: Tegn videre med 66 danske kunstnere';
Gads Forlag, København 2010.
176 s., hft., 21 x 29,5 cm.
Kr. 199,00 inkl. moms.
ISBN 978-87-12-04614-1.
For hver solgte bog gives et bidrag til Dansk Røde Kors' nødhjælpsarbejde

En indbydelse til kreativ udfoldelse - og samtale
En lang række markante personligheder fra forskellige kreative fag - fra billedkunstnere over musikere til graffitimalere - har sat de første streger. Bogens fine, finurlige og overraskende værker indbyder både børn og voksne til at undres, smile - og først og fremmest: til at tegne med og tænke videre! Alle, der har bidraget til bogen, har givet lidt af deres tid og fantasi - og giver os og vores børn - og børnebørn - mulighed for at digte videre på mange måder.

Hver side er et helsideskunstværk i sort/hvid, der skal/kan farvelægges. På hver bagside står kunstnerens navn og værkets titel.

Dette projekt giver oplagt muligheder for samtaler med børnene om glæden ved kunst, dens mange udtryksformer og for at lave noget sammen. Desuden også samtaler om, at man ved at købe denne bog har støttet Røde Kors og deres nødhjælpsarbejde.

Og prisen er overkommelig set i forhold til det, man får - og giver. Så køb den - og en masse farveblyanter og en farvelade og se frem til nogle gode timer her i vinterens mørke timer.

Dansk Røde Kors Klub 10
Klub 10 er en gruppe initiativrige og kreative mennesker fra kultur- og erhvervslivet, som Dansk Røde Kors sætter sammen i et år for at søsætte spændende, sjove, skæve og inspirerende projekter, der kan generere penge til Dansk Røde Kors' hjælpearbejde. På nedenstående link, kan man læse mere om dette projekt. Et af de 11 medlemmer af Klub 10 i 2010 er Lærke Hein, som står for 'Malebog: Tegn videre med 66 danske kunstnere', hvor Dansk Røde Kors får et beløb for hver solgt bog.

Om initiativtageren
Lærke Hein (1983) er iværksætter og ejer af Karriere, en restaurant og cocktailbar på Flæsketorvet i København, hvor nogle af verdens største og bedste kunstnere inden for deres felt bidrager til baren med kunstværker, der indgår i stedets design. Hun har tidligere været direktør for spillestedet Pumpehuset i København. Senest har hun etableret virksomheden Here and Away, som har til formål at formidle viden om og skabe større forståelse for udvikling, fattigdom og konflikter. En virksomhed startet i kærligheden til at gøre godt, være nysgerrig, skabe forandring - og samtidig more sig.

Seks julehjerter!
Vi giver jo ikke de anmeldte bøger karakterer her på dknyt.dk. Vort udvælgelsesgrundlag er, at der kun anmeldes bøger, der kan anbefales. Skulle princippet fraviges i dette tilfælde, ville
'Malebog: Tegn videre med 66 danske kunstnere' få den højeste karakter: Seks julehjerter!

Supplerende links
http://www.gadsforlag.dk/Malebog
Her kan man se, hvilke kunstnere, der har bidraget til Malebogen, læse i den
og se en film om den.

http://drk.dk/stoet+roede+kors/klub+10/klub+10+2010
Om Dansk Røde Kors Klub 10

http://www.information.dk/139242
Matthias Hvass Borello: 'Jeppe Hein og Lærke Hein åbner international kunstbar',
Information 25. juli 2007.
Her kan man læse om Karriere Bar, som har været inspirationen til denne malebog.

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt