EL: Giv kommunerne snehjælp

Den tidlige vinter risikerer at presse kommunerne ud i yderligere nedskæringer, og kommunerne bør derfor sikres økonomisk hjælp, mener Enhedslisten
29. NOV 2010 7.00

Vinteren kan blive en bombe under kommunernes økonomi. For eksempel kostede den ekstraordinært store mængde sne i starten af året de nordjyske kommuner over 100 mio. kr. Og allerede nu venter en længere periode med meget sne igen. Derfor er der behov for en særlig hjælp til kommunerne, hvis de ikke igen skal presses ud i urimelige nedskæringer, mener Per Clausen, trafikordfører for Enhedslisten.

- Vi har alle en interesse i, at fremkommeligheden sikres. Transportministeren har ingen besvær med at fremskaffe beregninger, der viser, hvor meget kødannelser på vores veje koster samfundet, når han skal skaffe penge til udvidelse af motorveje. Derfor bør det ikke være svært for regeringen at forstå, at den opståede situation kræver flere penge til kommunerne, siger Per Clausen.

Enhedslisten foreslår, at der i første omgang afsættes mindst 500 mio. kr. til kommunerne som en ekstra hjælp til at dække de ekstraordinære udgifter til snerydning, som kommunerne allerede har haft i år.

lcl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt